sms.

hej alla glada. linn kommenterade nyss och skrev att hon hade smsat mig pa julafton till det nummer som stod pa min blogg. verkar konstigt eftersom jag inte fatt nagot sms. darfor tankte jag skriva om numret for det kan handa att jag skrivit fel, eller att linn gjort fel. so, here it comes. +447866608278. alltsa, ni maste skriva +44 eller 0044 annars kommer det inte fungera.
nu hoppas jag pa manga sms! puss

god jul

förlåt för dålig uppdatering men det har varit mycket nu de sista dagarna. den 24e, svensk julafton alltså började jag med att öppna alla fina julklappar mina nära och kära skickat hit till skottland. fick så himla mycket fint, bla en kamera av mina föräldrar. har tagit lite kort och ska börja uppdatera bloggen med bilder men ni får ha lite tålamod. sedan blev det stan med emelie, de har börjat med rean här och alla affärer har så sjukt snygga kläder. bla urban outfitters som hade väldigt bra rea. köpte en hatt som jag har velat ha jättelänge men inte velat lägga så mycket pengar på.

på kvällen jobbade jag, vilket var bättre än väntat. vi fick äta god mat och det var bara allmänt skön stämning. helt perfekt kväll med dj och allt. vi skålade i champagne och shottade aquavit. hur bra kväll som helst.

igår, den 25e firar man julafton i skottland och jag blev bjuden på middag hos vår manager pete. det var jag, mattias och jamie som åt ett gigantiskt julbord som pete själv hade tillagat, var hur gott som helst. vi drack öl och såg massa filmer och spelade sällskapsspel. en bra julafton.

idag har jag bara softat och sett på film. ska jobba senare ikväll men tänkte först ge er en liten update. saknar er alla och hoppas ni har fått en riktigt god jul. tack för alla fina sms, förlåt om jag inte svarat men ett sms kostar typ 8 kr.. helt sjukt. puss och hej

bäst just nu


i secret santa fick olle en skiva av en av hans arbetskamrater. och tacka gudarna för denna skiva för den är helt magisk. hela skivan är så sjukt bra! god jul!

hogmanay 2009


ja, jag är taggad. hur mycket folk?

love


jag kan se vissa likheter mellan min lillasyster alva och mig. som förövrigt är den sötaste 12åringen på denna jord. saknar henne jättemycket. kram!

förlåt för dålig uppdatering

men jag har inte haft en minut över att sitta vid datorn.

i alla fall. i torsdags kom anna hit med choklad och marshmallows, hur gott som helst. vi drack vin och drog iväg på the stagger rats som verkligen var hur bra som helst. vi drack öl och lyssnade på bra musik. de var verkligen jättesköna och jag och anna försökte värva dem till arvikafestivalen och de verkade riktigt taggade. blev bjuden av pianisten/sångaren i bandet på en cider, woho. hey i'm in the band! skämt å sido. det var en toppen kväll. jag och anna gick all in och det satte sina spår men vad gör man inte när hon är på besök. nu är jag laddad att fara och hälsa på i aberdeen!

i fredags jobbade jag dag och med tanke på torsdagens goda innehåll var jag inte så taggad på att gå ut, men kvällen närmade sig och såklart blev jag taggad. jag vill ju passa på när man är här och jag vet ju hur kul det blir varje gång. sååå. emelie och anders kom hit, vi tog det lugnt och drog sedan på cabaret voltaire. en klubb jag blivit tipsad om på jobbet. det var en asgrym klubb, mycket coolare än de jag varit på tidigare. det låg som i en liten grotta, haha. såg jättegammal ut men var riktigt coolt och snyggt folk. höhö. vi hade kul och dansade till konstig techno musik och drack gin&tonic. åh vad roligt det är att gå ut i edinburgh alltså. träffade en jättetrevlig kille som var från edinburgh och han lärde mig massa random uttryck på skottska, helt omöjligt att förstå. drog sedan hem och sov. emelie och anders slagga hos oss för att vi sedan nästa dag skulle åka på ikea.

på ikea kände vi oss som världens turister, fast det egentligen var hemmaplan. snön öste ner och vi tröck i oss massvis med köttbullar och potatis. åh så gott det var. tror aldrig jag har uppskattat köttbullar så mycket som då. jag och olle köpte en del nödvändigheter till lägenheten, bland annat filtar. så skönt när det är så pass kallt här hemma. vi köpte även en tub kaviar, herregu vad gott till äggen på morgonen. på kvällen jobbade jag.

och idag har jag jobbat. 10-18. är hur trött som helst. så nu sitter jag här i lägenheten!! har fått låna vår granne jodie's internet. jag tror vi kommer att skaffa eget imorgon, kommer bli hur skönt som helst. hoppas ni är nöjda med uppdaten och goooood jul!


fuzzy fuzzy. IKVÄLL



Http://myspace.com/thestaggerratsofficial

LYSSNA. LYSSNA. LYSSNA. LYSSNA. LYSSNA. LYSSNA. LYSSNA.

tagga

idag är det torsdagen den 17onde december och det är precis en vecka kvar till julafton. i skottland faller snön ner på marken. snö? i skottland? det är jätteovanligt och alla som jag har pratat med har sagt att "du kommer aldrig få uppleva snö i skottland, det händer aldrig" och vad händer tre veckor efter jag lämnar sverige? jo stora snöflingor! stämning.

ikväll kommer anna hit och då ska vi på stagger rats. är jättetaggad. dricka öl och lyssna på bra akustisk musik. det kommer bli så roligt att träffa henne igen. vi jobbade ju tillsammans på arvikafestivalen och det är ju några månader sedan. stella och linn som också jobbade där har jag hunnit träffa men nu är det annas tur.

igår var jag väldigt spontan. skulle kolla resor hem till sverige på ryanair och såg då att det gick direkt flyg till oslo där mina bästa kompisar är bosatta. så jag tänkte, äh, vafan. det är dags att åka till norge och hälsa på dem! jag har ju aldrig varit i norge så det blir ju ett till land avklarat på kartan. det är så sjukt billigt att resa med ryanair så jag hoppas ni också pallrar er hit till skottland. på tal om nicole, inatt drömde jag att jag och min familj reste till thailand. där fanns det sjukt mycket vampyrer som jag blev jagad av. en av vampyrerna var nicole, hon bet mig och jag grät och grät för att jag aldrig mer skulle kunna få träffa min familj. när jag vaknade upp grät jag faktiskt. hur sjukt? jag tror att jag är för påverkad av all vampyr hysteri faktiskt.


är jag taggad


ja. jag är jävligt taggad.

tisdagen

igår var en jättebra dag. en av de bättre på länge faktiskt. först promenerade jag runt i denna vackra stad. begav mig till ett område som heter grassmarket där det finns massvis av små antikaffärer och second hand. det finns en jättestor och bra vintage affär som heter armstrongs, där köpte jag en levis jeansjacka och en cool 80-tals "kavaj" med massor av glitter och jättestora axelvaddar. ska visa bilder sen! efter det käkade jag på mc-donalds, haha. det var faktiskt riktigt gott, har bara ätit pasta i två veckors tid nu. skypade lite med familjen också. sedan blev det princes street shopping. urban outfitters har precis öppnat här och det är en sjukt stor butik. jag köpte en skinnkjol med nitar och en kort t-shirt med ett häftigt tryck. sedan köpte jag ett par boots på new look. har letat efter de perfekta skorna med en liten och tjock klack och nu hittade jag dem. det är bra för att jag kan använda dem i vanliga fall och även på fest. alla mina högklackade skor är öppna i foten och då blir det så kallt.

efter det for jag hem och spelade spindelharpan (beroende!!) och sedan ringde emelie och vi bestämde oss för att gå ut och käka. hon och anders mötte upp mig på ett stort "bio-center" där de finns massor av barer. det är verkligen billigt där också. vi beställde en mixed grill plate för 6.99 och då fick man även en öl/drink till. prisvärt och gott. som sagt, kött är uppskattat nu efter en tid med nudlar och sås. haha! sedan chillade vi på en annan bar. jag och emelie provade cosmopolitan för första gången! när de sedan for hem gick jag förbi joseph's och hängde där till de stängde. satt kvar och snackade någon timme.

helt enkelt en superbra dag. träffade även på mike, en av ägarna på josephs och han frågade ifall jag ville vara barnvakt idag. han har två barn som är vääärldens sötaste så ikväll blir det att vara barnvakt. jag tänkte på dig nicole, du hade tyckt att de var de sötaste du har sett.


pinnen!


inatt drömde jag att jag bråkade med linn. det var tråkigt för jag var ledsen. varför skulle jag bråka med pinnen? jag saknar ju henne! hoppas du mår bra linn och att vi ses snart!

jaho

sitter pa jobbet som vanligt. har precis avnjutit en god, men for stor, portion mushroom and cheese soup. jag ar sa himla trott. blev en riktig lyckad party kvall igar och jag somnade inte forren vid fyra. sen steg jag upp halv tio for att bege mig hit pa brunch. vara fina och basta chefer bjod pa varldens goaste mat och dryck, sedan fick vi paket ocksa. en stor marabou choklad och en halv timmes svensk massage, sa himla skont. jag trodde jag sluta atta ikvall men jag slutar sex, yiho. da ska jag hem, ata gott och se en film. sen kanske jag tassar ivag och kollar pa luciafirandet har ikvall.
puss pa er

ppppp

har precis atit lunch/middag pa josephs, en gravad lax bagel. supergott! det ar ratt mycket folk idag men jag slutar klockan 8. kanns skont. efter det blir det hem, gora sig i ordning och kaka lite nachos. sen blir det party! en bra dag helt enkelt.

yiho


igår innan jobbet!

juletid

såhär i juletid har jag och olle skaffat varsin chokladkalender. vet ni vad? i UK firar man jul den 25e så vi får en mer chokladbit än ni i sverige. HAHA. ägda.


om ni tror att olles är transformers och min är high school musical så har ni fel. min är transformers. woho!

this is it


lake heartbeat

svensk musik är såklart det bästa.

2 veckor

nu är det två veckor sedan vi lämnade umeå. shit. tiden går ändå fort. fast det känns väldigt länge sedan. i alla fall så har denna vecka varit mycket bättre. faktiskt helt bra! jobbet har gått bra, har kommit in i det mer och lärt känna alla lite bättre och det har varit kul. lägenheten har fungerat bra och den är fin och städad. olle har fått jobb och pengar rullar in som det ska. jag börjar lära känna staden och ja, allt är bra!

nu är det en helgs jobb framför mig och sedan är jag ledig tis, ons och torsdag. på torsdag kommer anna som jag jobbade med i arvika hit. hon pluggar i aberdeen men ska hem och därför ska hon bo hos oss en natt. det kommer bli jättekul att träffa henne. hon kommer perfekt till en spelning vi ska se på torsdagen. det är ett indie-rock band som heter the stagger rats som spelar på victoria, en av våra barer. de är nya men riktigt bra. de håller precis att komma in i den riktiga världen. nästa år kommer en film ut och de ska vara soundtrack i den. faktiskt samma regisör som har gjort this is england. coolt. de är riktigt bra. googla dem och lyssna på dem på myspace. lovely.

för övrigt har lina bestämt sig för att komma hit till edinburgh och bo med oss! åh, jag har aldrig varit såhär glad, seriöst. vi kommer få så himla roligt. saknar dig! hon kommer i slutet av januari så nu har jag verkligen något att längta till. puss babe!


pearce's

hello! jag sitter just nu pa jobbet, har en liten rast som innebar en pase crisps. gott. det har varit ratt mycket folk ikvall eftersom det var julbord. alla verkade nojda och det var ett gang trevliga svenska tjejer har. fick precis veta att jag ska jobba imorgon ocksa sa det ar fullt os medvetlos. dock bara fyra timmar imorgon. men det ar sa kul att jobba sa jag ar bara glad.
puss o kram

sjuk

jag är rätt hängig. så jävla ont i halsen och kroppen. men jag har inte feber i alla fall. orkar inte vara sjuk nu när den här veckan kommer vara sjukt buisy, jag jobbar idag, fre, lör, sön och mån. plus att det är julmiddag ikväll och lucia på lördag. alltså, sjukt mycket folk. men det ska bli roligt för dessa traditioner innebär mycket svenskar.

annars då? allt rullar på som vanligt. imorse var vi och fixade national insurance number. skönt att allt börjar falla på plats. nu är det egentligen bara att vänta på bankkortet för att sedan kunna fixa internet.


xoxoxo


the xx
det här är ett av mina favorit band just nu. lyssna på hela skivan, do you mind? är riktigt bra.

welcome to edinburgh part two


annan vinkel av köket / vardagsrummet


våran tv-hörna med dvd.


mitt sovrum.


och en av många garderober


olles sovrum.

det var det. roligare att se i verkligheten kanske, woho. kom och hälsa på!

aj aj

igårkväll när jag jobbade kände jag att jag började känna mig lite hängig och jag tänkte, jag lovar att jag kommer bli sjuk nu. imorse när jag vaknade hade jag jätteont i halsen. jag tror det beror på värmen i lägenheten. eftersom det är dyrt så slår vi av den på nätterna och även fast jag inte fryser kanske det beror på det. det känns drygt att bli förkyld nu men bättre det än till nyår osv.

just nu sitter jag faktiskt på josephs och dricker te. vi har ju som sagt inget internet så då passar jag på att hänga här. fick precis en lussekatt som vår chef bakat, hur gott som helst. första i år. trodde nästan inte att jag skulle få någon överhuvudtaget.

annars då? är ledig idag så jag sov länge och gott. ska hänga här ett tag sen blir det väl att laga någon fancy dinner (läs pasta med tomatsås) och chilla. se någon film eller kanske gå på något mysigt café, vi får se vad som sker.


long time no see



saknar ni mig? hihi här får ni se mig när jag sitter i soffan i vår flat! wohoo.

monday

skulle vilja lägga upp fler bilder på lägenheten men bibliotekets internet vill ej sammarbeta. kommer att komma upp så fort som möjligt. kanske sätter mig på ett café imorgon istället, är ledig hela dagen och olle ska jobba! han har fått jobb på en restaurang så nu är det min tur att vara lonely och sysselsätta mig på något sätt!

ville bara säga att igår var det solsken och idag har det varit regn. jag sa ju det! det är helt sjukt hur mycket teorin stämmer.

jag är jättetrött just nu. jobbade igår, kom hem vid tre sen var jag så uppe i varv att jag satte på en film och somnade inte förren vid fyra, halv fem. steg upp vid halv tolv idag och nu börjar jag känna mig trött. blir sent ikväll med eftersom jag jobbar till ett. men det är kul och det går alltid fort så det känns bra. igår var vi tre svenskar som jobbade och i slutet av kvällen spelade vi håkan, gött. ikväll tror jag också att det är en svensk trio som ska jobba. på onsdag när jag jobbar är det julskiva och då kommer det vara svensk mat, snappsvisor och massa trevligt folk. vet att det är en del svenska sällskap som har bokat bord. på söndag jobbar jag också och då är det lucia. blir intressant. det är ett lucia tåg som kommer gå emellan alla fyra barer och sjunga. skottarna brukar alltid tycka det är en rolig och konstig företelse. en händelserik vecka på joseph pearce's helt enkelt.


14/2 och för dig malin


på alla hjärtans dag ska jag se vampire weekend för andra gången! woho. är redan taggad. men först ska de släppa nytt album. här är första singeln. älskar videon. den person jag skulle vilja krama på alla hjärtans dag är du malin. när jag lyssnar på vw tänker jag bara på dig och hur kul vi hade på wow. du borde verkligen vara här då, kommer inte vara samma sak utan dig. och btw. grattis på 19årsdagen. hoppas du får en fin dag för du är världens bästa vän! pusss. jabaaaah!

welcome to edinburgh

här kommer de efterlängtade bilderna på vår lya.


vår ytterdörr. visst är den välkomnande? haha! lite julstämning i alla fall.


hallen. första rummet man ser på höger sida är mitt och det brevid är olles. det mittemot är en skrubb där det finns en frys.


toaletten och duschen.


köket.

okej, detta får bli del ett av lägenhetsvisningen för internet dör hela tiden.

lördag

min väderteori stämmer verkligen. idag har det regnat och varit grått, slår vad om att det kommer vara fint imorgon!

idag har jag tvättat lite kläder och gått runt på stan. skulle ansöka om ett personnummer men då var det stängt. stötte ihop med en svensk tjej jag har haft kontakt med på facebook så det var kul, världen är liten. sedan var jag och köpte biljetter till "the street party" som är själva nyårsfirandet mitt i centrum här i edinburgh. det kommer bli grymt kul. alla turister samlas på torget och festar tillsammans. i samma veva passade jag på att köpa de sista biljetterna till vampire weekend som spelar här i edinburgh i februari! woho. vi bor jättenära "the playhouse" där de spelar. kommer bli grymt! de släpper nytt i januari, blir awesome. tänker på dig malin, du borde vara här då.

nu har jag precis käkat en laxmacka och skypat med päronen och farmor. sitter på ett litet café. var jättekul att få prata med dem. jag saknar er och hade gärnat firat julafton i gällivare som alltid annars. ska hänga här ett tag, lyssna på lite musik och surfa runt. ikväll jobbar jag bara fyra timmar, kommer gå så fort.


vädermänniska.

jag tror att mitt humör påverkas av vädret. haha. jag har ju mått lite upp och ner varannan dag och idag konstaterade jag att det är samma med vädret här i skottland. seriöst. det är sol/regn varannan dag. igår regnade det hela dagen och var grått, då var jag lite ledsen.  idag skiner solen och jag mår prima. jag vaknade upp med ett leende på läpparna för idag ska jag jobba! visst är det sjukt att man kan känna en sån längtan till att jobba! jobbar 13-22, långpass! pengar rullar in som det ska, det går bra nu! jobbar faktiskt hela helgen, vilket ska bli kul.

igårkväll var hur mysigt som helst. olle blev kvällens hero med hans spelande och fick jobberbjudande på grund av hans talang. jag vill också kunna spela något instrument, eller sjunga åtminstone. jag funderar på att börja ta pianolektioner, vore fint att kunna spela. det brukar ju vara så att tjejerna blir bjudna på drinkar av någon anledning.... men igår fick olle alla drinkar pga av hans talang. roligare att bli bjuden för något man är bra på än ens utseende. haha!

ikväll är det ju en galen fredagskväll för er i sverige. hade gärna sett tove, erik och calle tävla mot varandra. shit alltså! ge mig en uppdatering om vem som var bäst, snyggast klädd och självklart vem som åkte ut.

ps. mamma och pappa. ge mathilda en resa till skottland i julklapp. eller kom hela familjen. all i want for christmas is youuu!


cosy thursday

sitter på sofi's bar och lyssnar på akustisk musik. hur mysigt som helst. har precis druckit glögg och olle har briljerat på scenen. budade även på två vampire weekend biljetter som tyvärr är slutsålda. det är såna här kvällar som gör edinburgh så sjukt värt. ba gå ut och njuta. inga problem. vill man ha en öl så är det nemas problemas. ifall man vill träffa folk är det öppet och vill man spela gitarr på open mic night så finns det 100 barer som arrangerar det.

nej tillbaka till mystorsdag. nu ska jag lyssna på bra musik.


torsdag

idag är det en vecka sedan vi lämnade umeå och tryggheten. idag är jag väldigt upp och ner i mina tankar och mitt humör. igår var en jättebra dag. jag såg massa avsnitt av the vampire diary (se, så sjukt bra) och sedan fixade jag ett bankkonto. efter det städade vi vårat kök och lagade en supergod middag bestående av pasta, tomatsås och ruccola. vi hade till och med lyxat till det med choklad och chips till efterrätt. mätta som vi var la vi oss på soffan och såg två filmer, detroit city rock och taken. sedan bums i säng.

imorse vaknade jag, tog en dusch och olle drog iväg och sökte jobb. då kom mitt lilla panikanfall. vad gör jag här? jag har skrivit på ett lägenhetskontrakt, tänk när olle åker hem, är jag ensam då? jag försökte diska för att få bort tankarna men jag blev ledsen. försökte att tänka positivt och att jag inte ska ge upp men jag var tvungen att ringa hem. min snälla och älskade pappa for hem från jobbet för att ringa mig och det kändes genast mycket bättre. jag saknar alla så sjukt mycket men samtidigt vet jag att jag skulle ångra mig ifall jag åkte hem. det är ju sjukt bra här, jag har världens skönaste jobb och jag älskar denna stad. jag hoppas att detta bara är några dagar i början som känns tyngre. det är bara så mycket att tänka på och när man lever såhär så märker man hur enkelt allt annat har varit. jag har inget emot att diska och städa, men att vara ensam och eftersom jag är i ett annat land inte alltid kunna ringa de jag vill ringa.

nu ska jag sluta snacka skit. ville bara vara ärlig här i bloggen och inte bara säga att allt känns bra, för det är klart jag saknar alla. det gör jag. men utöver detta så är allt jättebra.

jag ska försöka fixa lite bilder på lägenheten osv. men eftersom vi inte har internet i lägenheten blir det lite drygare. men ska försöka ta lite bilder senare idag och lägga upp dem på datorn och publicera dem nästa gång jag sitter i bibblan.


hej

jo. nu har vi sovit första natten i lägenheten. kändes bra faktiskt, mitt rum är jättestort och fint. vi har några småfel i lägenheten som vi hoppas blir fixade imorgon och internet har vi ännu inte fått igång. våran landlord snackar om att vi måste binda upp oss på ett år men att vi kan avbryta det tidigare och man vet inte riktigt vem man kan lita på. eftersom alla pratar engelska blir det även till en viss del svårare med alla kontrakt och vilka rättigheter man har. man vill inte bli lurad.

jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt känner en viss hemlängtan. det är väl mest utav lathet och viss rädsla. jobbet är verkligen hur bra som helst och jag vill verkligen jobba hela tiden. men med alla lägenhetskontrakt och pengar blir det svårare.
 
aja, detta är ingen dans på rosor och jag tror det kommer kännas mycket bättre när vi kommit på fötterna. nu ska jag iväg och handla lite spagetti sen ska jag jobba.


RSS 2.0