tiktok

har nyss slutat jobba, druckit lite vin och gjort mig i ordning. har till och med satt på lösögonfransarna. ska på sofi's. det är girls night out. all kvinnlig personal från barerna ska ha tjejkväll med massa cocktails och tjejsnack. känner på mig att det kommer bli en superbra kväll. har ju inte träffat alla tjejer från barerna än så det ska bli kul. har på mig min nya kornblå jumpsuit och ett fint hårband. ni får säkert se bilder sedan. ha en bra söndagskväll. puss på er.


soon

snart borde jag få ett samtal från edinburgh flygplats. jo. för snart landar mathilda och carina, senare ikväll kommer anki. åh jag är lite pirrig. det kommer bli så himla kul att visa de mitt nya hem, hoho.

idag har jag och emelie städat hela lägenheten och gud så fint det blev. vi har skrubbat varenda vrå. vi är värsta bästa hemmafruarna. sedan har jag handlat lite små nödvändigheter.

jag vet att jag är skittråkig, har inget att skriva. det är lite bloggtorka. kanske har mer att berätta efter helgen och då kan jag även publicera lite bilder i och med att jag får min nya dator. puss!

jag vet, jag är sämst.

shit vad jag har varit dålig på att uppdatera på sistone. jag vet inte varför, jag har bara inte haft så mycket tid över till datorn. som mest har jag jobbat och spenderat tid med en viss glasvegian som nu har lämnat landet för att åka tillbaka till aussieland. no more about that. kul har det varit i alla fall. har sett avatar, äntligen och fyfabian var den var magisk. den var så himla bra och jag förstår varför den har varit så hyllad.

i morgon kommer mina fastrar och mathilda hit, jag är supertaggad. är ledig i tre dagar och ska bara spendera massa tid och ta igen allt som vi missat. jag känner på mig att denna helg kommer bli superbra. den kommer innehålla en kväll på josephs och en del shopping.

imorgon får jag också min nya dator vilket kommer bli en lättnad. då kommer jag inte vara så beroende av att låna någon annans dator och då kommer jag kunna uppdatera mer.


alla tiders


here i come

nu har jag bokat en resa till umeå. den 8-15 mars. woho. ska bli så kul att träffa alla igen. kommer hem över min födelsedag och då ska det bli party, visst brudar? lollsen, hoppas du är på g. du, jag och elin blir ju 19. puss på er mina sköna. se till att vara hemma.

malin.... vet att du är bortrest då, känns sjukt tråkigt. hoppas vi ses snart igen ändå.

kärlek

måste bara säga att jag har världens bästa och coolaste föräldrar. jag älskar er.

tatuering

nu var det gjort. det var inte smärtsamt utan nästan bara skönt. jag älskar't.


btw. wembley arena. wohooo

så mailade lina mig på facebook och sa att hon hade köpt tre biljetter till john mayer i london. woho. jag och tvillingarna ska till london i maj och se mayer. kommer vara underbart. i slutet av maj kommer det vara så pass varmt att man spatserar runt på oxford street med solglajjer, shorts och gladiatorskor. lovely.


what a beautiful day

tillbaka på hemmaplan. javisst, skottland känns verkligen som mitt hem nu. norge har varit jätteroligt men jag kommer inte sakna kylan och snön. här i skottland är det varmt och soligt. termometern visar +6. pratade med pappa i morse som sa att snön föll ner över umeå och att det var -6 grader. åh så glad jag är att jag är här just nu.

vaknade upp klockan 10, käkade lite gröt och tog på mig mjukiskläder. satte musiken i öronen och promenerade upp mot arthur's seat. det är en samling kullar som är ungefär 300 m höga. det är sjukt jobbigt att gå uppför. men solen sken och jag var på bra humör så det var riktigt skönt. det är världens finaste utsikt också, man ser över hela edinburgh. det var massa motionärer som sprang iklädda bara shorts och t-shirt. det känns verkligen att våren är här. jag tog jättemycket bilder som jag ska visa senare någon gång.


arthur's seat. tänkte väldigt mycket på pappa, han hade älskat att springa upp och ner för kullarna.

när jag sedan skulle ta mig ner från berget äventyrade jag lite väl mycket och tog en annan väg som visade sig vara ett hej vildt äventyr. det var nog meningen att proffs skulle klättra ner där och det var riktigt läskigt. jag trodde några sekunder att jag nu var smoked. men jag kom ner tillslut. svettig och glad promenade jag tillbaka hem, hela svängen tog 2,5 timme. skönt att röra på sig. jag kommer nog ha en rejäl träningsvärk i rumpa och ben imorgon.

nu har jag precis käkat lite nudlar och ska göra mig i ordning för att sedan ta mig in till stan och kanske dricka kaffe med en vän från glasgow.


sushiparty

nu ska vi snart äta sushi. herre vad gott det ska bli. har inte spiset sushi sedan jag tog körkortet, alltså 2 månader sedan. har inte hittat något bra ställe i skottland. efter det ska vi dricka bubbel och sedan gå ut och prova på oslos uteliv. ska bli superkul. vill inte lämna mina vänner imorgon, även om jag faktiskt saknar skottelivet mitt.

uppdatering från oslo

här är det kämpe gott. det är så kul att träffa alla igen. ikväll har vi varit många här i denna lilla tvåa; jag, nicole, sanna, isabelle, jacob, filip, linn, frida och ida. hur mysigt som helst att umgås med vännerna. imorgon ska vi baka pizza och bara umgås.

vädret i norge är inte det bästa. usch och fy vad kallt det är. jag tror jag har blivit lite bortskämd i och med det "bra" vädret i skottland. nu kommer jag i alla fall inte tycka det är lika farligt hemma. för här är det verkligen superkallt. mina små converse och min lilla skinnjacka värmer inte mycket. men som tur är har jag fått låna lite kläder av vännerna.

idag har jag varit med frida och linn. vi gick runt på stan och kollade rean. det var så himla kul att gå in i alla affärer som vi inte har i skottland. jag uppskattar dem mycket mer nu. jag fyndade några riktigt billiga grejer vilket kommer vara mycket roligare att ha på sig i skottland där de inte ses på gatorna på samma sätt. höhö. nu ska jag krypa ner, ska upp tidigt imorgon och umgås med pinnen och friday. woho. godnatt.

kyss o kläm.

nooorge

om cirkus en timma åker jag till flygplatsen för att sedan flyga med ryanair mot oslo. i oslo väntar en hel drös av fina umebor som jag ska dela lya med i några dagar. jag har precis packat mitt handbaggage med nödvändigheter som kamera och tandborste. resten måste jag låna av mina fina vänner eftersom jag bara reser med en pytteväska. men oroa er inte, trosor har jag fått med mig. skämt å sido. det kommer bli lovely att träffa alla igen. vi alla har varit med om mycket under dessa icke-umeå-månader. vilket ska bli kul att dela med sig av. visa bilder, prata minnen och mysa. jag har nog världens bästa vänner.

jag kommer troligen sno brudarnas dator och uppdatera er. om inte annat så hörs vi på söndag. då kommer en ny vecka som bland annat innehåller nålen och lite färg. spännande.

see ya later aligator. xxxxx


spontan

jag gillar att vara spontan så därför bokade jag tid hos tatueraren. jiho. ska gadda mig om en vecka, alltså nästa tisdag. är hur taggad som helst. kändes superbra när han målade upp min idé och förhoppningsvis kommer den bli awesome, precis som min stereo.

imorgon åker jag till norge, är supertaggad.


jaou

har ingen motivation till att blogga nu. har inte så mycket att säga. jag lever och mår bra. återkommer.

söndag....

jag vet inte hur jag ska förklara kvällen. vi åt riktigt god mat och hade trevligt sällskap och bra musik. sedan började olyckorna falla på plats. först råkade emelie spilla ut redbull på min dator som då fungerade ett tag och naiva som vi var trodde vi att den kanske skulle klara sig. till ljudet började spraka och la av. jag ville inte tänka på det då, för det är ju bara en dator så vi fortsatte kvällen och bestämde oss för att gå ut. på väg ner för trappen, i mina nya klackar, vricka jag till foten och gjorde illa ankeln. då skrattade jag bara bort det och sa att det gjorde lite ont men att det inte var någon fara. vi fortsatte och jag dansade i någon timme. när vi skulle hem satte jag mig på en pall för att det värkte så mycket i foten. jag tog av mig skon och såg att ankeln var uppsvullen. fick is av vakterna och vid det här laget gjorde det ont att stödja sig på foten. jag skrattade bort det igen men förstod att imorgon när jag vaknar lär det göra ondare. det var lördag kväll det.

söndag morgon. hej och inte en så god morgon. datorn är paj och min fot är paj. jag kan inte gå. orkar inte detta, jag tror inte den är bruten men det är en rejäl stukning. måste fara till doktorn och kolla upp det. jag har aldrig varit på ett sjukhus utanför sveriges gränser så det känns drygt som fan. jag har ju mitt healthcard men ingen försäkring och jag vet inte alls hur det fungerar med sjukvården.

aja, inte deppa ihop nu..


gomöra

igårkväll blev jag ännu gladare när jag loggade in på msn. då skrev min syster mathilda att hon och min andra faster carina också har bokat resa samtidigt som anki. åh vad roligt det kommer bli när de kommer hit. det kommer bli fullt hus men det ska nog gå att ordna. jag och emelie hade tänkt dra på ikea på söndag och fixa lite grejer. jag måste köpa en madrass eller ihopfällbar säng när det blir så mycket gäster. kanske måste införskaffa nån kudde också. men oj så kul det kommer bli! det ska bli så underbart att visa dem staden. jag måste nu börja fundera på vad vi ska hitta på.

nu ska jag och jobba, 10-18. sen blir det hem och laga middag. efter det blir det nog utgång. är sugen på att prova mina nya klackar. är ju ledig imorgon också! woho. saturdayyyyy!!!


ego



just nu är livet en dans på rosor, jag menar det verkligen. jag är bosatt i edinburgh som nog är top 10 av världens finaste och häftigaste städer. på onsdag far jag till norge och hälsar på alla fina människor som jobbar där och får även se oslo. har faktiskt aldrig varit i norge. ungefär en vecka efter jag kommit hem kommer min underbara faster polis/pasta från göteborg och hälsar på över en helg. kommer bli så himla mysigt att få visa henne mitt jobb, alla människor, staden och den underbara skottska andan. jag längtar verkligen. ungefär en vecka efter hon åker hem kommer lina hit. åh, min underbara fina lina som jag nästan hade tappat hoppet på. trodde inte att hon skulle dra sitt pick och pack hit men nu är det klart och betalt. den femte februari åker hon hit för att söka jobb, och guess what? jag har fixat en intervju åt henne på mitt jobb. det bästa jobbet i världen. bara en vecka senare är det vampire wekkend spelning som jag och olle har köpt biljetter till. kan inte vänta. några veckor senare hoppas jag få hit partyeliten malin och emma. jag behöver krama om er, länge. kom hit och hälsa på, ni kommer inte bli besvikna. hoppas de bokar snart. några veckor senare tar JAG mitt pick och pack och åker hem till min kära familj. ska nog vara i umeå över min födelsedag, vilket kommer vara underbart. jag saknar min familj sååå mycket.

så detta är schemat några månader framöver. och vet ni? jag tycker det ser fucking fab ut. plus att våren börjar smyga sig på under dessa veckor. åh vad jag mår bra!


guitar

jag är nyss hemkommen från jobbet, det har gått superbra. har varit en lugn dag så det har varit skönt. jag jobbade till 2 igår och började 10 imorse så jag har varit rätt trött men det har ändå gått fint.

nu är hela familjen här hemma och vi lagar en fancy middag. den består av pasta och en tomatsås gjord på musslor och lök. det kommer bli awesome. anders åker ju hem imorgon så ikväll blir det att ha roligt sista kvällen. god mat och sedan ska vi på open mic night på sofi's. olle ska lira gura och vi ska dricka öl. det förtjänar vi tycker jag. förövrigt är jag på jättebra humör idag och allt är så himla roligt. jag älskar vårat kollektiv! kommer bli tomt när anders åker hem.


today idag


såhär ser jag ut idag. detta är min nya skinnjacka. den jag köpte i panik efter min andra blev stulen. denna kostade bara 20 pund så jag anser den vara ett kap. den känns jag iaf.

edinrabahah

jag måste få uttrycka mina känslor av att bo i edinburgh.

jag är jätteglad att jag flyttade hit. klart livet har sina up and downs men så kommer det vara, var jag än är. första veckan var den jobbigaste. hemlängtan var ett faktum och allt kändes läskigt och svårt. språket, den skottska dialekten var jobbig. att stå i baren var nytt. alla nya människor, alla äldre och så mycket mer erfarna. jag hade ingen mamma eller pappa att ty mig till. jag kunde ringa, vilket var dyrt. internet fungerade inte så skype var inte ett alternativ. varje gång jag pratade med dem fick ja en klump i halsen och ville bara hem. men ville jag egentligen hem till tråkiga umeå? nej. jag var bara rädd att misslyckas. jag har alltid varit så säker på att jag kan göra allt och flytta till ett annat land har jag trott ska vara enkelt och så. men icket. jag kände mig svag och liten igen, inte sådär bra som jag kan vara, inte sådär spontan och rolig. nej. utan bara liten, misslyckad och feg. jag ville inte heller åka hem för då skulle jag bara gräva ner mig för mitt stora failure.

nu är jag himla glad att jag kämpade på i motvinden. det var egentligen ingen stor motvind utan bara den första veckan i det riktiga vuxenlivet. det liv jag nu lever och trivs i. jag gillar att kunna göra som jag vill utan att någon tjatar. (no offense mamma o pappa). men allt det tråkiga blir så mycket roligare ifall någon inte säger att man ska göra det. jag dammsuger gärna lägenheten, jag lagar gärna mat och diskar bort, jag bäddar gärna sängen och jag städar gärna toan, jag tvättar gärna mina kläder. NÄR JAG SJÄLV VILL.

jag vet nu hur det är att ha en ekonomi som jag själv måste sköta och hålla koll på för att få allting att gå ihop. det är klart det är jobbigt att inte ha så himla mycket pengar men sedan prioriterar jag ju själv vad jag vill göra för dem. jag jobbar heltid nu och jag ska vara ärlig och säga att man tjänar pissiga pengar här i UK. det är inte som i norge, men vad gör det, när jag har så himla roligt? jag har sagt till mig själv att det inte spelar någon roll ifall jag går plus minus noll på denna vistelse. just därför att jag trivs och njuter av livet på det sätt jag tycker man ska göra när man är ung. detta är jättenyttigt för mig, jag lär mig nya saker varje dag. på jobbet och i vanliga livet. jag träffar underbara människor och det är det jag strävar efter. nya kunskaper och utmaningar. jag är lycklig idag och jag vet hur mycket som finns framför mig. jag är spontan och bokar en resa till norge och åker sedan hem, till skottland. till livet jag lever nu. jag saknar alla i umeå, men jag saknar inte den gråa och tråkiga staden. jag saknar inte att undra; vad fan ska vi göra ikväll? var ska vi gå ut? jag saknar inte att jobba 8 gånger i månaden. jag saknar inte kylan. däremot saknar jag min familj. men jag tror det kommer bli så mycket härligare att träffa alla igen. och inte alltid behöva vara nära varandra och störa sig på saker den andre gör. det är livets utveckling och jag trivs. jag vet att jag har min familj o mina vänner hemma i sverige, och det gör mig lycklig.


it's a kind of magic

fyyyfan vad bra musikalen var. åh jag ville bara gråta av lycka. det var så fruktansvärt bra låtar och hela grejen var helt magisk. jag är så himla lyrisk och jag vill se den igen. det är mina bästa spenderade 15 pund. bästa var det när huvudpersonerna sjöng somebody to love, det var så himla vackert. jag satt med gåshud under hela föreställningen. ja, bästa dagen på länge. faktiskt top 10 bästa händelser i mitt liv.


shop til' you drop


3 punds klocka från new look.


skor från h&m. kärlek vid första ögonkastet.

QUEEEEN


ikväll blir det we will rock you musikalen. tror ni jag är nådigt taggad eller? kan inte sitta still. nu ska vi laga middag medan vi lyssnar på another one bites the dust. sen drar vi iväg och sjunger med till killer queen och don't stop me now. awwww vad jag är laddad alltså.

norway

om nio dagar åker jag till oslo, jag är hur taggad som helst. just för att jag kommer få träffa alla mina fina vänner. jo nästan alla har ju flyttat till norge så därför kommer det bli extra kul. linn och frida flyttar dit imorgon och nicole, sanna och gänget är redan bosatta där. sedan bor min mekka-kompis kajsa där och det kommer bli superkul att få träffa alla. det som är bra är att ryanair flyger direkt från edinburgh till oslo och det kostade bara 150 kr allt som allt, det är ju nästan gratis! ska vara där i fyra dagar, kommer bli awesome. jag är rädd att jag inte kommer förstå norskan så jag kanske håller mig till mitt-hemma-språk nu, alltså engelskan. jag kanske låtsas att jag är från skottland, höhö. det är lite speciellt, trodde aldrig att jag skulle flyga från edinburgh till oslo, men i like to see the world.

nu ska jag och emelie ut på stan och handla lite småsaker, vi har även suttit och räknat på hyran som blev relativt billig nu när vi har ett kollektiv här i lägenheten. vi ska kopiera husnycklarna och sådär.


snowie


det snöar rätt mycket i edinburgh. kanske inte 1,5m som ni har hemma i umeå. men snön ligger i alla fall på marken, vilket är väldigt ovanligt. jag tycker det är drygt men skottarna verkar lyriska.

yes

nu funkar vårat trådlösa internet så nu kan vi surfa obegränsat. provar lyckan vid frukostbordet medan jag äter havregrynsgröt och dricker glögg-te. (mamma, emelie hittade en tesil, woho!). snart ska jag fara och jobba så jag måste sätta på ett kol. ha en bra dag.

hogmanay


var taggad infor nyarsafton 2009.


borjade dagen pa joseph pearces


jess jobbade och drack lite ol med oss.


1. Jack Daniels


2. Chips




partyflat


emelie och jag


fireworks!!!!!


utgang o olle var pa g.

happy hogmanay 2009

RSS 2.0