update

till att börja med, grattis william och mormor på födelsedagen! hoppas ni mår bra.

mitt jobb är kung. trivs hur bra som helst. det är sjukt kul och alla som jobbar är så jävla roliga. går inte att förklara vilken härlig stämning det är, går nog bra att uppleva, kom å hälsa på! efter vi stänger sitter vi kvar och snackar och kanske tar något att dricka, lugn mamma och pappa, jag tog juice! ikväll ska jag träffa chefen på sofi's som är ännu en bar av de fyra som cheferna äger. det är svensk tema kväll så de visar jalla jalla, haha, kommer bli hur kul som helst. det roliga med barerna är att de styr upp massa aktiviteter. på onsdagar på joseph's där jag jobbar har de kanelbulle-dag. alltså får man nybakta bullar och så spelas bara svensk musik.

idag har vi tittat på två fina lägenheter och vi bestämde oss för den andra. den ligger jättenära mitt jobb och var relativt billigt. så vi kommer flytta in ikväll. det lär ju komma upp bilder och annat, först måste vi bara få igång internet. nu sitter vi mest på starbucks och små caféer.

men so long. ha det gott umeå. kan jag få en uppdatering på sms snart, vem åkte ur idol och snöar det i umeå? wzup liksom, come on gossip girl..


edinburgh

sådär. nu har jag fått till internet. vi bor just nu på ett hostel mitt i stan men imorgon ska vi titta på en lägenhet som ligger typ två minuter från mitt jobb. ifall vi vill ha den får vi flytta in på måndag så jag håller tummar och tår att det går bra. vore så skönt. just nu är det världens oreda i min väska och man har som ingen koll vart något är. det är det som är jobbigt med vandrarhem. ifall vi har någonstans att bo kan man också skaffa personnummer och bankkonto som är bra att ha. vi har skaffat oss skottska telefonnummer, så ifall ni vill nå mig går det bra att ringa och smsa på detta nummer: 07866608278. ring det med +46 innan. för mig är det gratis att ta emot samtal men det är väl aningen dyrare att ringa för er men.

nu ska vi snart försöka få lite mat i magen sedan börjar jag jobba klockan 18. är nervös men jag tror det ska bli roligt. jobbar till två i natt och jag är redan trött, men nu jäklar. imorgon jobbar jag bara till 01.

igårkväll var roligt. vi var med jenny som är från lund. förfestade hos henne och gick sedan på lava. det var helt okej, lite random människor men det var kul att umgås med henne.


on the bus

sitter på bussen mot skavsta airport. har hängt på cityterminalen i stockholm sen klockan sex imorse. resan har gått bra men vi är trötta, har inte blivit så mycket sömn. vi är tacksamma över internetuppkopplingen och jag har passat på att skypa med farmor, haha! nu lyser solen i stockholm och jag hoppas på lika bra väder i skottland.

vad händer nu när vi kommer fram? jo. vi har bokat hostel för natten. känns skönt att kunna dumpa sina grejer innan vi bär oss av för att kolla på lite lägenheter. vi har en vi är speciellt sugen på och den ligger ett stenkast ifrån baren jag ska jobba på. vore kanonbra. vi lyfter från skavsta klockan två och landar i lokal tid 3, alltså fyra här i sverige. ska skaffa ett refillkort direkt så vi får varsitt brittiskt nummer.

more to come!


evelina


jag kommer sakna dig. men det är inte så långt bort.

soffhäng

har precis avnjutit en supergod middag som pappa lagad, pasta med fläskfilé och till efterätt en saffranslängd. nu hänger jag och mamma i soffan, lyssnar på kent och myser. har precis skypat lite med farmor. bara en timme kvar nu. nu ska jag krama min mor.


time for some music



http://www.youtube.com/watch?v=OGnNlQ-KNv4


butterflies

nu börjar det pirra på riktigt. jag kämpar med min packning och som vanligt när man reser med ryanair blir jag orolig för att få övervikt. jag har två enorma väskor och ett handbaggage och ändå räcker det inte till? jag har till och med valt bort typ 10 par skor och  2 stora lådor med kläder som nu är stationerade på vinden. puh. har jag glömt något? det kan jag väl inte ha gjort? hela mitt rum är ju tomt nu.

shit vad jag är taggad!


sista natten i min egen säng

alltså, jag har skrivit två jättelånga inlägg som jag har råkat radera. nu är jag nästan förbannad. men eftersom det är sista natten i min egen säng ska jag lägga ner min själ i detta inlägg. det blir ju trotts allt bättre och bättre.....

jo. som skrivet två gånger tidigare. imorgon är det dagen d. dagen då jag lämnar min bubbla. dagen jag tar mitt pick och pack och lämnar detta trygga hem. de personer som har varit nära mig i 18, 17 och 12 år; alltså mina föräldrar och två yngre systrar. när jag säger lämnar menar jag självklart inte för evigt. utan denna resa till skottland är inte tidsbestämd och jag vet inte hur länge jag kommer vara borta. allt beror på hur det går och hur jag trivs. till saken hör att jag har lngtat så sjukt mycket till denna dag. när jag får bevisa för mig själv och alla andra att jag faktiskt klarar mig själv.

när jag berättar för bekanta om min idé; jag ska åka till skottland och jobba i en bar, själv! då blir folk alltid jättenojiga. ska du åka själv? ja, varför inte? om jag är rädd? självklart är jag väl lite orolig ifall något skulle gå snett, men det är ju livets utmaning. ifall jag inte skulle trivas eller vilja åka hem finns min säng fortfarande kvar på skolgatan och det vet jag. det är inget stort problem. jag vet själv hur mycket mer det finns än lilla, trygga umeå. det finns mer att se. och varför inte upptäcka det när man är ung? något jag själv inte förstår mig på är varför man inte tar sig i kragen och bestämmer sig för att, nu jävlar ska jag göra något för min egen skull. jag ska inte slava och jobba på något skitigt jobb och känna mig olycklig. jag kan bli rätt less på alla de kommentarer som svävar runt mitt huvud dag ut och dag in. kommentarer som att jag själv skulle aldrig klara det etc. hur vet man det ifall man inte provar är då min fråga? det finns många ursäkter, jag har ju ett jobb, jag har ju kompisar här, jag har familjen, jag har det rätt bra som får mat, jag har pojkvän, jag har det ändå kul osv. jag vet inte, men är det helhjärtat? klart det är hur bra som helst att få mat serverad på fat, ha tak över huvudet och bo tillsammans med föräldrarna. no doubt. jag säger inte emot. men jag menar också att man kanske ska prova något nytt. då kanske man upptäcker att det är inte meningen att jag ska göra detta. eller så märker man att, jo, jag är faktiskt rätt nöjd.

det finns flera biljoner människor i denna värld. och hur många har man träffat i sitt liv? är det de 300 kompisar jag har på facebook som ska finnas i mitt liv hela vägen ut, eller kan man vidga kontaktnätet? jag älskar alla vänner jag har och familljen, men jag känner att det är dags att jag gör något för min egen skull. jag vill ha det tufft och klara mig ur det på egen hand, med stöd såklart av alla nära och kära. jag ska inte ljuga och säga att jag bara är positiv. nej, jag är rädd för många saker som "kan hända". men varför gå och oroa sig i onödan? man kan inte vara rädd för att leva livet. living the dream.

för att sätta punkt på detta vill jag bara ge er en uppdatering på resan. jag har nämligen fått en resekompis. olle. världens skönaste och spontanaste kille. vi snackade lite på min avskedsfest och vipps! så hade han några dagar senare bokat biljetter, vaccinerat sig och köpt en resväska. då snackar jag två-dagar-innan-spontan. så han följer med mig imorgon. så fruktansvärt kul det kan bli, kommer bli. det blev ett jäkligt långt inlägg nu men jag villl bara säga att ni som inte riktigt vågar för att det är bekvämt det ni gör nu, skit i det. våga, jag lovar. man ångrar sig inte. man måste leva lite på the edge tror jag. fan vad kul det är. jag hoppas jag kommer vara såhär peppande när jag väl satt fötterna på den skottländska marken.


lördagens


kjol och bustier från h&m
skärp gina tricot

Scotland

hej hallå. just nu håller jag på att packar ner mitt rum i två stora resväskor. har precis packat den ena helt full med min garderob. i den andra väskan ska jag packa ner skor, neccesärer och saker som jag kommer att behöva i skottland.

avskedsfesten i lördags var upp och ner. ena sekunden var det hur roligt som helst och nästa var det rätt sorgligt. jag tror inte att jag riktigt har fattat att jag ska lämna umeå för ett tag. ibland känns det som att jag aldrig kommer träffa en del människor som kanske också går andra vägar. helt sjukt. vuxenlivet here we come. men även om det kommer vara tungt att säga hejdå till vissa kommer det också innebära helt nya möjligheter för mig själv. jag kommer att få prova på att leva livet på mitt eget sätt, kämpa för mitt eget levene och få visa världen att jag är redo att utvecklas  och prova på nya saker. jag tror detta kommer vara nyttigt. jag kommer säkerligen utvecklas inom engelskan, träffa nya människor och få arbetslivserfarenheter. självklart är det läskigt eftersom jag aldrig har varit utan min familj i längre än några veckor och jag vet hur tungt det kan vara när man är ensam och måsta städa, laga mat och tvätta, men jag är taggad.

som jag har sagt till mina föräldrar; jag tror inte att livet kommer bli en dans på rosor bara för att jag lämnar sverige. nej och det är inte heller det jag strävar efter. självklart tror jag ju nu att förändring kommer bli bra för min egen del men samtidigt vill jag kämpa och slita och söka det jag själv vill göra, mitt eget liv. nu har jag haft den bästa uppväxten man kan ha, men samtidigt har den varit helt styrd av mina föräldrars val. nu är jag redo att skapa min egen vardag och leta efter de människor som ska cirkulera i mitt liv i framtiden. jag vill skapa något bra som jag själv har kämpat för och hittat. även om det kommer att bli tungt vissa dagar så är jag redo att "live the dream".


malin malin!!


nu kör vi!

hotel, motel, holiday inn

jag är så sjukt taggad på ikväll. har nya kläder och känner mig laddad. det här ska bli den bästa avskedsfesten ever. (ta i trä - när jag brukar säga så brukar det bli dåligt) men jag känner på mig att detta blir bra. så bra att jag ska publicera en smile gubbe nu :)

tar med mig bästa party skivan ever, eller det är till och med tre skivor. absolute dance anthems! sjukt gött. nu jävlar!


jo

imorgon ska jag ha avskedsfest/nu-börjar-livet-party. jag har bjudit alla mina vänner (som befinner sig i umeyo) och vi ska parta hela natten i en lokal på marieberget. jag har just nu ont i huvudet men känner ändå peppen. undra vad jag gör idag om en vecka? för då befinner jag mig i skottland. shit alltså. tiden går fort.

ska upp och tvätta klockan sju sedan ska jag och malin mötas på strömpilen för lite fönstershopping?! sen blire fest!

aj!!!!!

jag har så helvetes ont i hela armen och ryggen efter sprutan så jag kan knappt skriva. därför går jag och lägger mig.

i min hand


love


jamie t

jag älskar musikvideon. snyggt! låten är förövrigt riktigt grym, introt - hallelujah!

wi

idag har jag varit effektiv. steg upp klockan sju och for på en kurs som hotell och restaurang facket höll i. lärorikt, intressant och kul! det slutade klockan fyra. då cyklade jag hem och hämtade bilen. körde sedan till posten för att hämta ut mitt körkort. efter det for jag och jobbade på mekka till nu, halv tio. är sjuuukt trött. är inte van vid dessa dagar. imorgon ska jag köa för att få vaccinera mig innan jag åker till skottland. sedan blir det jobb med evelina. hoppas bara inte jag får några biverkningar.

the girl behind the mask


boring

alva har magsjuka och detta innebär barnvakt för mig. jag känner mig inte heller så pigg på att göra något, har mått illa hela dagen och jag hoppas att jag inte också hamnar i det värsta tillståndet. har inte så mycket mer att säga. godnatt!

fest!

nu sitter jag här med lollo, johanna och lina! vi har förfest innan vi ska ut på krogen! vi lyssnar på bra musik och dricker lite whiskey! woho. jag måste ju lära mig nu när jag ska flytta till skottland! det är det här jag kommer saknanär jag flyttar, jag älskar mina kompisar!


nu jävlar! puss

lång dag

det har varit en väldigt lång, men befriande dag. faktiskt en väldigt bra fredag. först tog jag körkortet, som må tro vara det bästa jag gjort. sen cruisade jag lite själv och köpte sushi till mig och min kära mor. sedan for vi på strömpilen och köpte en present åt min kära far som tack för att "han stått ut med mig och hjälpt mig med körkortet". efter det powernapade jag en timme och for sedan och jobbade. jag sa upp mig från mekka idag. jag har faktiskt bokat min biljett, one way, till skottland. jag flyttar alltså den 27onde november. om prick två veckor. shit alltså. det är nära. det är mycket tankar och känslor men nu ska jag njuta av dessa två veckor i umeå. det känns inte så dumt när man vet att något är på g. vilket lättnad.

nu - sängen. ska upp tidigt och öppna mekka. jobb jobb jobb = pengar.

fredag den 13onde - otursdagen

NOT! DET ÄR MIN TURDAG. IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET AMANDAS TUR DAG HURRA HURRA HURRA! jag har tagit kööörkort!! jag är så himla glad. nu ska det firas med sushi!

nu jääävlar


teddybears
haha. som vanligt är man ju ett nervvrak. vill lova att jag inte har sovit så mycket, plus att jag har drömt om körkortet hela natten. shit alltså. har haft så ont i magen. men nu jävlar taggar jag med massa bra musik och försöker koppla av. tar djupa andetag och tänker positivt. världen går inte under om jag inte klarar det, men det vore ju skönt. just för den mentala hälsan, haha! så fingers crossed. wish me luck.

jag ville bara säga att..


.. jag gillar inte vintern

statement

jag har bestämt mig! fredagen den trettonde är ingen otursdag. det ska faktiskt bli min lyckodag. det är bara så. det måste bli så. fyfan. jag ska flytta till edinburgh den 24e november. japp, det ska jag. jag ska klara all press och stress och bara kick back relax. amanda, du är en winner. yes. en fin lägenhet är på gång också. nu jävlar!

(måste få lite confidence)


No one cares when you are wrong


vampire weekend

goddag! musiktips. vampire weekend, världens bästa och skönaste band. såg dem live i somras på way out west, i spöregnet. galet vad bra det var. alla dansade i sina regnponchos och sjöng med till deras största hit a-punk ; Look outside at the raincoats coming say, "OH!" passade sig perfekt och det var allmänt bäst. vad jag blir glad av är att de spelar i edinburgh i februari, på alla hjärtans dag. åh.

ihh pirri priprpirpr

jag har "träffat" en tjej på gumtree som precis har flyttat till edinburgh. hon är 19 år och heter jenny. hon verkar skitskön! vi har pratat lite över facebook nu och jag har tipsat henne lite om jobb så nu ska hon också provjobba på samma ställe som jag. till saken hör att hon delar en lägenhet med en snubbe från USA och nu när jag ska åka dit och hitta boende hade jag först tänkt bo på hostel. men så snäll som hon är har hon erbjudit soff-plats till jag slagit mig ner. känns sjukt skönt. ett mindre problem. kommer vara gött att ha någonstans att bo när jag först landar i edinburgh.

jag är excited!!

på tal om snö

en gång hade vi en hund. världens bästa hund vid namn benson. han blev tolv år. tolv fina år som vi delade tillsammans. jag kom och tänka på honom för att det snöar ute. det jobbiga med beppo var att gå ut med honom, helst när det var kallt ute. när man kom hem efter skolan, det var iskallt och snön dala ner. det var dock då han tyckte det var roligast att vara ute. då rullade han sig i snön och detta kan tyckas vara en bagatell. men icket, benson vägrade att sluta rulla sig. man var ibland tvungen att dra hem man i liggande position. haha! det är roligt när jag tänker på det. benson hade tyckt det var spännande att gå ut idag när snön precis lagt sig på backen.


tomtegröt, mayer och apelsiner.

sitter på mitt rum och lyssnar på john mayer. det snöar ute. jag äter tomtegröt och apelsiner. samtidigt sitter jag och surfar på ticketmaster och gigsandtours. det är många konserter och musikaler som intresserar mig.
  • 25 nov - lily allen, glasgow
  • 1 dec - regina spektor, glasgow
  • 12 dec - depeche mode, glasgow
  • 17 dec - pet shop boys, glasgow
  • 19 dec - we will rock you, edinburgh
  • 16 december - john mayer, glasgow
  • 14 februari - vampire weekend, edinburgh
  • 2 maj - la roux, glasgow.
thriller musikalen visas också. jag vill även gå och se x factor = jamie archer! det är mycket spännande inom musikvärlden i skottland. vilket gör mig ännu mer taggad. jag vill spendera pengar på att förgylla livet med musik.

brilliant


nu har jag snackat så mycket om jamie archer och höjt honom till skyarna så jag tycker inte det krävs någon vidare beskrivning varför jag publicerar detta framträdande. han är bara helt amazing!

cut cut cut

jag är en såndär människa som ofta strävar efter förändringar. det kan vara i vardagen eller som i detta fall; i utseendet. jag tycker det är kul att prova massa olika saker och se vad som känns bäst. själv har jag haft alla olika hårfärger och längder. något jag aldrig har provat är denna korta variant. detta är moa som var med ett tag i idol och jag tycker hon har sjukt snyggt frill. jag vill själv ha något kort och rockigt som står åt alla håll men jag vågar inte. mamma menar att jag säkert skulle passa i det. och det kanske vore roligt att testa men jag vet redan nu att jag kommer säkert bli less och vilja ha tillbaka mitt långa hår. i och för sig växer mitt hår väldigt fort men nu är det rätt många centimetrar vi pratar om. äh. vi får se vad som sker. jag är öppen för förslag så att säga.

snyggt! fint med tatueringen också!

SÅ JÄVLA SKÖNT

jag klarade teoriprovet. så fruktansvärt jävla skönt. har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. trodde jag skulle spy. men nu är det gjort och jag blickar framåt! yes! jag började gråta av lättnad när jag ringde pappa och berättade, fyfan så underbart.

WOHOOOOOOOOOOOOO AMANDA ÄR BÄST. jag är så himla glad just nu!

VIKTIGT!

what's the story morning glory?

nä nu jävlar. i got soul but i'm not a soldier.

faith

jag tror på mig själv, jag vet att jag kan klara det. jag hoppas, hoppas och hoppas. nu jävlar.

godnatt

same old classic story


fibes, oh fibes & kim wilde

det här gör mig glad på en annars dyster och tråkig söndag som innebär hårt jobb.

home alone

kom precis hem från jobbet, det har varit en riktigt hård dag. skönt att komma hem. värmde lite pasta och köttfärssås och nu sitter jag här. det är inget bra på tv så jag kanske slår på en film. ska i alla fall poppa popcorn och mysa på. lägga mig tidigt. är ensam hemma, alla andra är i stugan. skönt. det är bra att jag får öva mig till jag kommer bo ensam.

sometimes

nu handlar det om sex dagar framför mig som kommer påverka den närmsta framtiden rejält. det handlar om jobb, körkort och resor. jag är verkligen förhoppningsfull och jag önskar att jag klarar uppkörningen. det är så jättenära nu och jag är så nervös men jag vet att jag kan klara det. om jag kuggar så handlar det inte om att jag just kuggade, det är inte det som är det värsta, utan det handlar om pengar. det har kostat mig så sjukt mycket pengar och jag vill gärna inte spendera mer pengar på något så ångestfyllt.

nu ska jag släppa tankarna på att egentligen måsta plugga och köra, nu ska jag jobba istället. jag är sjukt trött men jag biter ihop. jag är ensam hemma så ikväll blir det att poppa popcorn och se en bra film.

wihi


hårband monki
ring topshop

wiihiii jag är jätteglad! vampire weekend spelar i edinburgh i februari! åh. de släpper nytt i januari, kommer bli hur bra som helst. malin! kom kom kom kom!

and here we go again


miike snow
dags för morgongympa igen. ingen har väl missat miike snows - animal? den spelas dag ut och dag in på p3 och har även medverkat i gossip girl för ett tag sedan. den spelas lite här och där och det förstår jag. den är riktigt bra. ett tips, låt er inte fastna vid den låten utan vidga er och lyssna på hela skivan. den är underbar. utöver den länkade låten är "a horse is not a home" riktigt skön.

ha en bra dag!

en bra start på dagen


snow patrol
jag börjar alltid dagen med lite musik. det brukar oftas leda till en bra dag, eller i alla fall en bra morgon. inatt drömde jag om studenten. åh det var sorligt. vi i ar06a var tillsammans fast det var ett år efter studenten. vi hade så fruktansvärt kul i min dröm. och det hade vi ju i verkligheten också. faktiskt bästa dagen någonsin.

more pics


i stockholm.


lina är snygg

jag och linn utan för west end hostel i edinburgh

alltså. jag och lina lyckas alltid se likadana ut. mathilda skulle ha sagt - bästismode!

edinburgh är så fint på hösten

älskar arkitekturen



kul på secondhand affärer

dating-klubben, haha. se mitt nummer på bröstet!

avslut


om man avslutar kvällen med jamie archer kan den inte sluta dåligt. när jag såg detta klipp grät jag floder. han sjunger rakt in i hjärtat. att han har världens bästa musiksmak gör detta ännu mer lovely. nu sjunger han stop crying your heart out med oasis som länge har varit en favorit. åh. det är så känsloladdat och bäst!

happy happy girl

min nya chef från skottland ringde precis. åh. jag är så himla glad. det är som en utopi! hon verkade vara världens skönaste och gladaste människa. vi pratade i en halvtimme, skrattade och pratade om allt. jag är helt seriös, det jobb jag har fått i skottland verkar vara like heaven. jag är hur exalterad som helst och det kommer bli sjukt kul att prova göra något nytt. baren jag kommer jobba på är väldigt speciell och har sverige som inspiration. vi kommer i december fira lucia och julafton med svensk god mat. det kanske blir en bra jul ändå, även om jag inte kommer vara hos släkten i gällivare.

jag har aldrig hoppats och önskat något så mycket som jag gör nu. jag måste klara min uppkörning. jag kan klara min uppkörning. jag ska åka till edinburgh och jobba. nu jävlar.

time



dags för mig att tipsa om musik. denna gång blir det donkeyboy, ett band som kommer från vårat grannland till vänster, norge. visste inte att ni norrmän hade ambitions, det enda ni har gjort är ju typ snott mina vänner..... nämen grym låt.

halka

klev upp klockan halv sex. 05.30? whaat. sen när ställer man klockan då. jag gjorde det ju förra veckan när jag jobbade morgon men annars händer det - never. idag var det halkbanan som stod på schemat. det var annorlunda och svårt att köra en annan bil, halkan och pressen gjorde det inte enklare. men godkända blev vi! nämen det var rätt kul och lärorikt att få prova på allt och nu känns det bara skönt att det är över. ett steg närmare körkortet.

nu ska jag iväg och jobba på mekka. men först ska jag dricka mitt kaffe och sluka några pepparkakor.

woho. bryssel 2009.



finally. detta har jag pysslat med ikväll. det är en video jag har klippt ifrån från när vi var i bryssel i maj med skolan. jag filmade väldigt många småsnuttar som jag nu satt ihop. åh, visst blir man glad? vi hade så fruktansvärt kul ju. saknar ar06a när jag ser den.

remember


jag har glömt att visa vad jag hade på mig förra helgen på kajsas lilla maskerad. det var bokstavstema och bokstäverna var k och s. alltså, man skulle klä ut sig till något som började på dem. jag valde att bli sailor. kostymen fyndade jag på en rårolig secondhand affär i skottland. mössan hade jag på mig igår på halloween när vi var ute och dansade!

mama


jag och mamma poserade glatt igår när pappa fotade. visst är hon snygg min mamma?

party


vilka härliga tjejer. igårkväll.

dessa kvällar

i umeå. vad kan man säga? krogen krogen var iaf helt okej ikväll. jag längtar bort. har lock för öronen. nu är det dags att sova. i hundra år. godnatt.

RSS 2.0